Banalnie prosty, niebanalnie pyszny...
Deser, który powstał z miłości...ale nie do kokosa tylko do miłośnika Raffaello ;)
Super alternatywa do niezdrowych, sklepowych słodkości, których skład jest dłuższy niż tablica "Lambadajewa" - (Paranienormalni, kto nie widział, polecam)
Jaglane Bounty
- 200g kaszy jaglanej*
- mleko kokosowe
- mleczko kokosowe
- syrop z agawy
- wiórki kokosowe
- 3 banany
- 0,5 avokado
- kakao
- Kaszę jaglaną kilkukrotnie płuczemy na przemian w zimnej i ciepłej wodzie
- Gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie
- Do blendera wlewamy pół puszki mleczka kokosowego, ok 1 szklanki mleka kokosowego i dodajemy połowę kaszy, blendujemy
- Następnie dodajemy drugą połowę kaszy, blendujemy i dosładzamy do smaku
- Gdy masa jest już gładka i odpowiednio słodka dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych i chwilę miksujemy
- Wszystkie składniki na czekoladę wkładamy do blendera i miksujemy na gładki mus
- Przekładamy na przemian masę jaglaną, czekoladę i kokos
* podany przepis na ok 5 porcji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz