Kaszotto z jarmużem, suszonymi pomidorami, fetą i tymiankiem
Jedno z moich ulubionych połączeń. Lekkie, sycące danie, które miało mi starczyć na dwa dni, ale niestety tak mnie wciągnęło, że pochłonęłam całą patelnie 🙈
Poza tym danie to przygotowałam w zaledwie 20 min, także idealnie nadaje się na obiad po całym dniu pracy.
Polecam i zachęcam
Kaszotto z jarmużem
- 100g kaszy pęczak *
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 szklanki białego wina/ wody
- 2 liście jarmużu
- soczewica
- suszony pomidor
- oliwki czarne
- ser feta
- tymianek, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- Kasze gotujemy wg wskazówek na opakowaniu
- Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmazamy cebulę, po chwili dodajemy czosnek
- Ugotowaną kaszę przekładamy do cebuli, zalewamy winem
- Dodajemy jarmuż i resztę składników, dusimy ok 5 minut co jakiś czas mieszając
- Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę fetę
- Doprawiamy do smaku
* użyłam mieszanki melvit trendy lunch
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz