Szybkie kruche ciasteczka
Mamo, upieczmy ciasteczka...jak często to słyszę ;) wtedy robimy szybki rekonesans zasobów domowych i zabieramy się do mieszania. Dzisiaj owocem naszej pracy są bezglutenowe ciasteczka z wykorzystaniem produktów Foods by Ann.
To działamy ;)
Owsiane ciasteczka
- 1,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 0,5 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka ksylitolu
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki zmielonych migdałowa
- 2 jajka
- 3 łyżki rozpuszczonego oleju koko
- 2 łyżki miodu
- 0,5 szklanki kefiru
- Płatki mielimy, ja zrobiłam to w młynku do kawy
- Wszystkie suche składniki łączymy w jednej misce
- W drugiej mieszamy mokre składniki
- Następnie mokrą masę dodajemy do suchej, mieszamy
- Wycinamy 2 kawałki papieru do pieczenia wielkości blachy
- Cisto dzielimy na 2 części i wałkujemy pomiędzy papierami
- Szklanką wycinamy okręgi i układamy je na papierze do pieczenia
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 min do zrumienienia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz