30 stycznia

Owsiane ciasteczka


Szybkie kruche ciasteczka

Mamo, upieczmy ciasteczka...jak często to słyszę ;) wtedy robimy szybki rekonesans zasobów domowych i zabieramy się do mieszania. Dzisiaj owocem naszej pracy są bezglutenowe ciasteczka z wykorzystaniem produktów Foods by Ann.
To działamy ;)

Owsiane ciasteczka

  • 1,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 0,5 szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka ksylitolu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki zmielonych migdałowa
  • 2 jajka
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju koko
  • 2 łyżki miodu
  • 0,5 szklanki kefiru
 Sposób przygotowania:
  1. Płatki mielimy, ja zrobiłam to w młynku do kawy
  2. Wszystkie suche składniki łączymy w jednej misce
  3. W drugiej mieszamy mokre składniki
  4. Następnie mokrą masę dodajemy do suchej, mieszamy
  5. Wycinamy 2 kawałki papieru do pieczenia wielkości blachy
  6. Cisto dzielimy na 2 części i wałkujemy pomiędzy papierami
  7. Szklanką wycinamy okręgi i układamy je na papierze do pieczenia
  8. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 min do zrumienienia
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Diet Point , Blogger